Kläder och mode på varuhuset Mall of Scandinavia

Kläder och mode på varuhuset Mall of ScandinaviaMall of Scandinavia är en galleria som ligger i Solna. Den är placerad i Arenastaden jämte Friends Arena. Solna ligger några kilometer norr om Stockholms innerstad. Mall of Scandinavia invigdes i november 2015.

Mall of Scandinavia är idag Sveriges största galleria. Här finns det ungefär 224 butiker och restauranger på tre plan. I denna galleria finns det även en biograf, Filmstaden Scandinavia. Den innehåller 11 salonger med totalt 1800 platser. Här finns även en IMAX-biograf.

Butiker du inte får missa på Mall of Scandinavia

Med 224 butiker och restauranger på en yta av 101 048 kvadratmeter i en magnifik byggnad så finns det en hel del du inte får missa. Det är dock svårt att ta med dem alla i en kort artikel. Därför väljer vi här ut ett fåtal butiker som är väl värda ett besök.

Det finns en mängd klädbutiker i detta varuhus. Bland annat ska du besöka COS. Här finns det många stiliga klädesplagg. En annan butik är American Vintage Store, som har ett stort utbud av trendiga kläder.

Många butiker är sportrelaterade, både mode och andra produkter. Du hittar butiker så som Adidas, Nike och JD. JD är en brittisk sportkedja och med sin butik på Mall of Scandinavia tar de klivet in på den svenska marknaden. JD har 800 butiker, varav de flesta ligger i Storbritannien.

För dig som är ute efter lite snyggare, lite exklusivare kläder finns det flera bra butiker. Levi’s är det perfekta stället för ett par välsittande jeans och G-star likaså. Du hittar även Oscar Jacobson här så väl som Tommy Hilfiger och Hugo Boss.

Det finns även andra typer av butiker för dig som inte vill handla kläder eller mode. Bland annat hittar du Tesla, som säljer elbilar. Detta är deras tredje butik i Sverige.

För barn, eller lekfulla vuxna finns Lego Store. Detta är Sveriges första Lego Store och du kan bland annat köpa lego i lösvikt här.

Bland alla butiker och affärer på Mall of Scandinavia så kan du botanisera bland mode, hälsa & skönhet, accessoarer, leksaker & hobby, hem & inredning, böcker, media, elektronik, sport & fritid, samt att du även som sagt kan gå på bio!

Äta på Mall of Scandinavia

När man shoppar så blir man hungrig! Som tur är så finns det runt 22 restauranger på detta varuhus. Bland annat hittar du norska Egon, turkiska Simit Sarayo, italienska Mangiarddiano och japanska Buddakahn Teppanyaki. Givetvis finns det även mer klassiska ställen som O´Learys eller hamburgare hos Max.

Boende i Solna

Om du har planerat att shoppa loss under ett par dagar så är det en smart idé att boka ett boende på plats i Solna.  Om du besöker www.hotellsolna.com, så kan du hitta flera bra alternativ när det kommer till boende i Solna. Solna ligger bara ett stenkast från Stockholm City och det gör att du dels kan shoppa på Mall of Scandinavia men även ta dig in till staden för att shoppa där med.