Kläder och mode på Södermalm i Stockholm

Södermalm är platsen som präglas av en avkopplande stämning fast samtidig en stämning som är både trendig och kreativ. På Södermalm hittar vi bland annat SoFo, som är Stockholms svar på Soho, som finns i både London, England och Manhattan, USA.  På Södermalm hittar vi även Söderstråket som är ett shoppingstråk med mängder av trendiga små butiker så väl som den stora gallerian Bruno. Södermalm tillsammans med City är bäst på shopping i Stockholm. Det finns stora kedjor så väl som små designerbutiker och second hand. Söder är även en av de mysigaste stadsdelarna och det är en perfekt plats att strosa omkring på.

SoFo

Kläder och mode på Södermalm i StockholmSoFo är en akronym och står för Söder om Folkungagatan eller South of Folkungagatan. Det är ett informellt område och har inga exakta gränser. Detta är ett område känt för sina hippa butiker och sina restauranger, caféer med mera. Det finns många trevliga småbutiker här i detta område och det är väl värt ett besök. Begreppet SoFo kom till i slutet av 1990-talet, av tre herrar vid namn Per Holm, Fredrik Glejpner och Henrik Borggren. Namnet är inspirerat av Manhattans SoHo och det är även registrerat som varumärke vid Patent- och registreringsverket. SoFo har en stor mängd intressanta, trendiga och kreativa butiker för mode, design, inredning, smycken, kuriosa, vintage och second hand, moderna antikviteter, böcker och tidningar, skivor och mycket annat. Bland butiker hittar vi Coctail, Grandpa, Lisa Larsson och Beyond Retro.

Bruno Galleria

På Götgatan 36 finner vi Bruno. Detta är en trendig galleria på Södermalm som har mängder av butiker att shoppa loss i. Bland dess butiker finns Adidas Originals Store, Combination, David Design, Filippa K, H&M, Homerun, Stuk, Way och Whyred. Gallerian har mest av mode, men även caféer och restauranger och lite andra trevliga butiker.

Övriga butiker på Södermalm

Södermalm har många bra butiker som inte bör missas. Bland dessa finns Tjallamalla. De är kända för att låta nya, unga designers visa upp sig och sina produkter. Det ger ett varierat och spännande sortiment. Du kan hitta saker här som inte finns någon annanstans.

Om du gillar att handla second hand så ska du besöka Judith’s second hand. Denna butik kanske inte är så billig, men det är lätt den bästa second hand butiken i hela stan! Det finns ett välsorterat utbud här som går efter säsong. Det är hit du ska gå om du söker efter Dior, Chanel eller andra vintage kläder av kända märken.

Kläder för både herrar och damer finns på Nitty Gritty. Det är handplockade märken så som Alexander Wang, Helmut Lan, Isabel Marant och många fler. På samma gata ligger även två andra trevliga butiker. Uniforms For The Dedicated som har herrkläder och Papercut som har tidningar i mängder och av alla sorter du kan tänka dig.

Boka en weekend i Stockholm

För att hinna med flera trevliga shoppingdagar är det inte fel att boka in dig på en weekend i vår huvudstad. Det finns flera trevliga hotell på Södermalm.