Bästa shoppinggatorna i Stockholm

Oavsett om du prioriterar små och nischade butiker eller större butikskedjor så har Stockholm något att bjuda på. Vet du vad du är ute efter kan du även välja den shoppinggata som mest möter dina önskemål.

Drottninggatan

Drottninggatan är ohotade shoppinggatan nummer ett i Stockholm. Här finns bland annat ett flertal H&M-affärer, leksaksbutiker med två våningar, en rad inredningsbutiker och det största Åhléns-varuhuset i Sverige. Självklart finns här även en rad restauranger med olika inriktningar och caféer som ger en välbehövlig paus i shoppandet.

Pulsen på Drottninggatan är alltid hög men ökar avsevärt både under mellandagsrean och på Black Friday. Just Black Friday växer extremt snabbt både i fysiska butiker och inom E-handeln. Många passar på att kombinera reorna på Black Friday med cashback som skapar ännu lägre priser. Det blir därmed ett sätt att köpa billigare julklappar samtidigt som shopping på Black Friday även sker till eget behov.

I en intervju till Expressen kommenterade Johan Davidsson, chefsekonom inom Svensk Handel, att Black Friday mycket väl kan gå om mellandagsrean genom att bli årets största shoppingtillfälle. Enligt honom har redan flera handlare valt att fokusera mer på Black Friday än på den kommande mellandagsrean.

Götgatan

Götgatan sträcker sig genom Södermalm. En stadsdel som är känd för att presentera de nyaste trenderna inom både mode, konst och mat. Här finns allt från restauranger med enbart vegansk mat till stjärndesigners som exempelvis Filippa K. En fördel med Götgatan, och Södermalm överlag, är att det finns många småbutiker med inriktningar som inte hittas i lika stor utsträckning på exempelvis Drottninggatan.

Hamngatan

Hamngatan är visserligen mycket mer än bara NK men visst är det NK som främst förknippas med shopping på Hamngatan. De som shoppat klart på detta kända varuhus behöver inte gå långt för att komma till en annan stor galleria. Det är bara att gå över vägen för att komma till Gallerian med 28 000 kvadratmeter shopping.

Biblioteksgatan

Söker du designprodukter och är villig att betala för detta är Biblioteksgatan ett bra val. Gatan ligger på Östermalm och har en stark överrepresentation av svenska och internationella designkedjor. Denna gatan är också känd för att man rullar ut en lång röd matta inför julhandeln vilket är en del i den julstämning som skapas.

Bondegatan

Om Drottninggatan främst är känd för kända märken och butikskedjor så bjuder Bondegatan på precis motsatta utbudet. Bondegatan är främst känd för vintage och udda inriktningar på butikerna. Bland annat finns stadens kanske mest kända vintagebutik, Lisa Larsson, men även andra kända butiker inom området så som Kult & Design samt Acne Studio.