Kläder och mode på Biblioteksgatan i Stockholm

Kläder och mode på Biblioteksgatan i StockholmBiblioteksgatan är Stockholms mest exklusiva gata. På denna gata är hyrorna som högst i hela Stockholm. Här finns det inte så många små, trendiga butiker, utan det som gäller är stora och exklusiva fashionbutiker. Biblioteksgatan ligger på Östermalm och det är denna gata som lockar allra mest om man ska shoppa på Östermalm. Även om plånboken inte är tillräckligt tjock, så går det alltid att fönstershoppa.

Biblioteksgatan i Stockholm

På denna gata finns det förmodligen fler exklusiva butiker än någon annan adress i Sverige. Gatan sträcker sig från Norrmalmstorg till Birger Jarlsgatan och Stureplan. Det finns en hel del lite finare affärer här, men även restauranger och nattklubbar.

På senare år har denna gata och dess område kommit att kallas för Biblioteksstan. Begreppet Biblioteksstan inkluderar Biblioteksgatan, Birger Jarlspassagen och gatan, Mäster Samuelsgatan, Jakobbergsgatan, Norrmalmstorg, Smålandsgatan och Norrlandsgatan.

Bland butiker som finns på Biblioteksgatan eller i Biblioteksstan finns märken som Empori Armani, Diesel, Filippa K, By Marlene Birger, J. Lindeberg, Mathilde, Peak Performance, Replay, Sörmans, Stella McCartney, Urban Outfitters och Whyred. För dig som gillar exklusiva skor finns butiker som Nilson Shoes och Rizzo.

Detta shoppingområde har inte bara kläder utan det finns de butiker som erbjuder lyxiga klockor och dyra smycken. Bland annat hittar du Lyckoringen, Jovenia juveler, Bo Berggren urhandel, Nymans ur 1851 och Wholin. Även Efva Attlings butik finns här.

Är du ute efter lyxigare möbler och inredning så ska du besöka Natuzzi eller Swarowski.

Biblioteksstan har även butiker som erbjuder märken så som Tommy Hilfiger, Tiger of Sweden, Ralph Lauren, Haglöfs, Quiksilver, Designhouse Stockholm, Svensk Hemslöjd, Marc by Marc Jacobs, Georg Jensen och Kurt Ribbhagen Antikt.

En butik som ses som Stockholms lyxbutik nummer 1 är Nathalie Schuterman. Denna butik har märken som Chloé, Céline, 3.1 Phillip Lim och Valentino. Priserna är extremt dyra, men reor förekommer då du kan få upp till 70 % rabatt! Det finns en herravdelning, en damavdelning och en avdelning för barn

Östermalmsstråket

Östermalm består av mer än bara Biblioteksgatan. Du kan gå på ett shoppingstråk som kallas för Östermalmsstråket.  Ta Humlegårdsgatan ner från Östermalmstorg. Du hittar bland annat Sturegallerian här. På denna galleria finns det butiker så som Designtorget, Sand och Twilfit. Sturegallerian är även platsen där nattklubben Sturecompagniet ligger. På Östermalmsstråket finns även anrika NK, som har funnits i mer än 100 år. Denna butik grundades av Josef Sachs 1902. NK är förknippat med produkter som är lyxiga så väl som en bra service och ett bra utbud. På NK hittar du över 100 butiker, caféer och restauranger. NK har även en mataffär så väl som utställningar och modevisningar.

Boka en weekend i Stockholm

Stockholm är en perfekt stad för att ha en minisemester i! Det finns hotell och boenden som passar alla typer av plånböcker här. Du behöver inte bo på Biblioteksgatan, utan kan välja ett hotell i dess närhet. Passa på att utforska hela Stockholm, shoppa på de olika områdena och upplev stadens olika sevärdheter!